Yvonne Esser, yoga en AOT Maarssen
Methode Van Dixhoorn voor Adem- en Ontspanningstherapie
Lid van de Vereniging voor Yogadocenten
Yvonne Esser
Zwanenkamp 913
3607 PX Maarssen
tel. 06-42179696

Methode Van Dixhoorn voor Adem- en Ontspanningstherapie (AOT)

"Veel klachten en problemen hangen samen met een te hoog spanningsniveau
en reageren goed op ontspanning."

Heb je vage klachten waar geen medische oorzaak voor is te vinden en waarvan men zegt dat je er maar mee moet leren leven? Slaap je slecht? Heb je vaak hoofdpijn? Ben je onrustig? Heb je last van gespannenheid?Ben je vaak vermoeid? Heb je een opgejaagd gevoel? Rug- of nekklachten? hyperventilatieklachten? Stemproblemen? angst- of paniekaanvallen? Klachten bij hart- of longproblematiek, die mogelijk deels met spanning te maken hebben?

Als je jezelf herkent in bovengenoemde klachten of andere spanningsklachten hebt is adem- en Ontspanningstherapie (AOT) mogelijk de oplossing voor jou. Het kan zijn dat je problemen (voor een deel) veroorzaakt worden door een te hoog niveau van spanning waarvan je je misschien niet eens bewust bent. Je kunt last hebben van spanningsklachten zonder dat je je gespannen voelt.
Klik hier om meer te lezen over de effecten van AOT.

Periodes van spanning, ziektes en ongevallen of gewoon de druk van het dagelijkse leven kunnen invloed hebben op de manier waarop we met onszelf omgaan. Vaak is het zo dat we na een stressvolle periode, waarin we 'een tandje hebben bijgezet' om het te kunnen volhouden, op een hoger niveau van spanning blijven functioneren, zonder dat we dat in de gaten hebben.
We zijn gewend geraakt aan de onnodig verhoogde spanning. En zijn vergeten hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn en gemakkelijk en vrij te ademen. In eerste instantie hoeft dat niet direct problemen op te leveren.
We kunnen dat een hele tijd volhouden. De moeilijkheid zit in het feit, dat we niet goed meer herstellen. Rust en ontspanning zijn nodig om te herstellen van activiteiten en nieuwe energie op te doen. Wanneer  dat onvoldoende gebeurt kunnen er allerlei klachten ontstaan, waarvoor niet direct een aanleiding is te vinden.
AOT Methode van Dixhoorn door Yvonne Esser

ADEMTHERAPIE