Yvonne Esser, yoga en AOT Maarssen
Methode Van Dixhoorn voor Adem- en Ontspanningstherapie
Lid van de Vereniging voor Yogadocenten
Yvonne Esser
Zwanenkamp 913
3607 PX Maarssen
tel. 06-42179696

Waarom kiezen voor de methode Van Dixhoorn?

Ontspannen is gemakkelijker gezegd dan gedaan als je al een hele tijd onder hoge spanning hebt gefunctioneerd. Om opnieuw te leren ontspannen is er meer nodig dan het doen van een simpele ademoefening of het luisteren naar een cd met Ontspanningsoefeningen. Het kan zijn dat je daar juist meer gespannen van wordt. Ook een yogales biedt soms onvoldoende mogelijkheden om te leren ontspannen, omdat de yogales in principe bedoeld is voor mensen die zich al kunnen ontspannen en hun vaardigheid daarin willen vergroten (zie literatuur/publicaties).
Dr. J.J. van Dixhoorn is arts en wetenschapper en heeft in de afgelopen 40 jaar een methode ontwikkeld met elementen uit diverse oosterse en westerse stromingen. Er is niet één manier van ontspannen, die voor iedereen werkt; dus is het nodig om diverse elementen tot de beschikking te hebben om samen met de cliënt op zoek te gaan naar iets dat werkt. Het is ook belangrijk dat de ervaringen begeleid worden en dat samen gekeken wordt naar eventueel actuele spanningsbronnen en hoe daar mee om gegaan kan worden.
AOT is dus meer dan het doen van een ontspanningsoefening. Door concreet waarneembare veranderingen leer je je eigen ervaring serieus te nemen. Het is iets wat je zelf ervaart en niet iets wat je doet op aanraden van iemand anders. Klik hier voor meer informatie over een behandeling.

De opleiding tot AOT-er is de enige opleiding in Nederland, die therapeuten leert op deze manier te werken. Ontspanning is in vele opleidingen een klein onderdeel en wordt veelal onderwezen als een vaste manier, waaraan de cliënt zich moet aanpassen. Daarbij wordt niet getoetst of ontspannen ook echt lukt. Dit in tegenstelling tot de methode Van Dixhoorn, waarbij na vier keer geëvalueerd wordt of ontspannen lukt en wat het effect daarvan is.

Meer informatie over de methode en de therapeuten die AOT geven vind je op www.methodevandixhoorn.com en www.ademtherapie-aos.org.
Dr. J.J. van Dixhoorn

ADEMTHERAPIE

AOT Methode van Dixhoorn door Yvonne Esser