Yvonne Esser, yoga en AOT Maarssen
Methode Van Dixhoorn voor Adem- en Ontspanningstherapie
Lid van de Vereniging voor Yogadocenten
Yvonne Esser
Zwanenkamp 913
3607 PX Maarssen
0346-561142

Yoga

In de oude tradities werd yoga beoefend door mensen, die hun leven wijdden aan het bereiken van een staat van verlichting. In het Westen zullen er echter niet veel mensen zijn, die aangeven dat ze yoga beoefenen om een staat van verlichting te willen bereiken. De meeste mensen die zich hier aanmelden voor de yogalessen hebben daar andere redenen voor. Veelal is het zo, dat ze hebben gehoord van de positieve effecten, die het beoefenen van yoga kan geven.
Het leren voelen hoe je het beste met jezelf kunt omgaan en hoe je bewegingen gemakkelijker kunt maken is een voorwaarde om meer profijt te krijgen van een yogales.

In de loop van mijn 30-jarige praktijk heb ik een nieuwe vorm van Yoga ontwikkeld, die de naam ‘Skeletal Breathing Yoga’ (SBY)  heeft gekregen. Deze vorm is ontstaan vanuit het integreren van de Methode Van Dixhoorn voor Adem- en Ontspanningstherapie in mijn yogalessen en het steeds opnieuw evalueren met de cursisten wat het beste werkt. Het is een vorm waarbij iedere cursist in zichzelf ontdekt wat zinvol is.

Het gaat in de SBY-lessen niet om filosofie of prestatie maar om innerlijke beleving. De eigen ervaring staat voorop, niet het ‘goed’ kunnen uitvoeren van een oefening. Voor mij is het belangrijk dat je dingen krijgt aangereikt, die je kunt integreren in je dagelijkse leven. Vanuit rust kun je dan op een andere wijze in het leven komen te staan, krachtig met beide benen op de grond en met ruimte om te ademen en jezelf te zijn.
Yvonne Esser, Yoga en AOT Maarssen

SB-YOGA

Yoga oefening
Yoga oefening
Yoga oefening