Yvonne Esser, yoga en AOT Maarssen
Methode Van Dixhoorn voor Adem- en Ontspanningstherapie
Lid van de Vereniging voor Yogadocenten
Yvonne Esser
Zwanenkamp 913
3607 PX Maarssen
0346-561142

Skeletal Breathing Yoga

De basis van de lessen is het voelend leren bewegen: niet vanuit je ‘denkhoofd’ je lichaam aansturen, maar bewegingen vanuit aandacht in het lichaam inzetten. Ik werk vooral met het volgen van de bewegingen van je skelet, omdat ik ontdekt heb dat het voor veel cursisten een goede manier is om oefeningen minder gespannen uit te voeren en rustiger te worden in het hoofd.

In de lessen komen losmaakoefeningen aan bod, die bestaan uit rek- en strekoefeningen. Zitten, staan en liggen wisselen elkaar af.
Er wordt tevens aandacht besteed aan concentratieoefeningen en meditatie.

Daarnaast worden er adem- en ontspanningsoefeningen aangeboden. Dit zijn rustige subtiele oefeningen, die door een ieder op zijn eigen manier kunnen worden uitgevoerd.
Deze subtiele oefeningen vormen een uitstekende basis voor het ontspannen uitvoeren van de yogahoudingen (asana’s). Dus ... niet te veel je best doen, maar voelen wat je doet, terwijl je het doet. Inspanning mag - mits het op een zo ontspannen mogelijke wijze wordt uitgevoerd.

Wat betreft de adem richt ik me veelal op het herstellen van de natuurlijke adembeweging en nauwelijks op het sturen van de adem. Als het ademen vrijer wordt, heeft dat een positieve doorwerking op vele terreinen.

Door het voortdurend aandachtig oefenen en observeren van je lichaam, je emoties en je gedachten leer je naar jezelf te kijken zonder oordeel en zonder verwachtingen. Je leert waar te nemen wat er is en bent geheel aanwezig in het "NU". Deze neutrale aandacht is een weldaad voor je gehele wezen; het leidt tot innerlijke rust.

Bewust voelen stelt je daarbij in staat om spanningen te ontdekken op fysiek en mentaal vlak en ontspanning toe te laten waar mogelijk. Deze kennis kun je integreren in je dagelijkse leven.
Er komt rust en ruimte om te "zijn" wie je bent.

Klik hier om meer te lezen over redenen om aan yoga te beginnen.

SB-YOGA

yoga oefeningen
Yoga oefening
Yoga oefening
Yoga oefening